Mitilini gezimiz ( Mytilini, Lesvos )

             Mitilini gezimiz ( Mytilini, Lesvos )

       
                  Midilli adasına yaptığımız gezi ile ilgili bilgiler vermeden önce, ada ile ilgili bazı bilgiler vermeye çalışayım Midilli Yunanistanın Girit Rodos adalarından sonra 3 çü büyük adasıdır.Bizler adayı her ne kadar Midilli adıyla bilsek de orjinal bilinen adı Lesvos tur.Ada tarım balıkçılık ve turizim le geçinmektedir ciddi zeytin ve zeytin yağı üretimi yapılmaktadır,adada üretilen uzo(rakı) içkileri Yunanistan da en meşhur olanlarıdır.Uzo nun bu denli iyi olmasının sebebi olarak adanın suları gösterilmektedir.

                                     

           Midilli'ye Ulaşım Nasıl Sağlanabilir.

                Midilli adasına bir çok yerden ve farklı ulaşım araçları ile ulaşabilirsiniz,bizler için Türkiye den en rahat ulaşım Ayvalıktan yapılan feribot yolculuğudur.Ayvalıkta bulunan iki feribot firmasın dan 30 avro karşılığı gidiş dönüş biletinizi alabilirsiniz. Tahmini 1-1,15 dakika da adaya varmış oluyorsunuz.
               Son yıllarda Türkiye den oluşan aşırı talep, özellikle bayramlarda izdihama dönüşmekte ve gümrüklerde resmen eziyete çekiyorsunuz. Tavsiyem resmi tatillerinde gidilmemesi,sadece adaya gidişiniz sorun olmuyor konaklama ve adanın değişik köylerini görmek istediğinizde kiralamak için araç bulmanız da sorun oluyor. 
               Not:Resimleri gerçek boyutlarında görebilmek için üzerlerine tıklayın.


   

Adanın en büyük kilisesi Agios Therapon Kilisesi







                                             Yeni Cami


      II. Mahmud döneminde inşa ettirilmiş bir yapı.Cami 1825 yılında adanın varlıklı ailelerinden  Kulaksız Mustafa Ağa tarafından yaptırılmıştır.Yine caminin hemen karşısında bulunan hamamında aynı yıllarda yaptırıldığı bilinmektedir.




                                             Hamam


                                                 

                                                    Kale





                                              Canlı heykel
                                           

                             Taxiarchis Manastırı

                 Bayram tatilinde geldiğimiz için adayı rahatça gezebilecek bir araç bulamadık, tabanlara kuvvet diyerek bulunduğumuz yeri iyice gezdikten sonra belediye otobüsüyle Taxiarchis Manastırının bulunduğu Mandamados köyüne gittik .Otobüs sahil boyunca, dar ve virajlı yollardan ilerliyerek Manastıra vardık.


         Manastırın bahçesinde bulunan kaffe de Dondurmalı lokma ve ballı yoğurt buranın meşhur tatları. Her ikisini de denemenizi tavsiye ederim, gayet hoş ve bizim ağız tadımıza uygun.





                                                      Frappe


          Bütün gün adayı gezmeye çalıştıktan sonra akşam üzeri kendimize ufak bir ziyafet çekelim dedik.Yunanlıların meşhur köy salatası ve deniz ürünlerinden oluşan menü, fiyatlar makul. Son dönemde Türkiye den gelen yoğun turist sayıların dan olsa gerek restoranların neredeyse tamamının menülerinde Türkçe listelerini de bulundurmalarını sağlamış.



                                   
                          Her restoranın önünde görülen kurutulmaya bırakılmış ahtapotlar.
       

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Erdek Ormanlı şelalesi

Kirazlı Manastır Erdek-Kapıdağı