Kirazlı Manastır Erdek-Kapıdağı

                             

      Kirazlı Manastır Erdek-Kapıdağı

   
     19 Mayıs tatilini bir fırsat bilerek çıktık yollara,amacımız tarihi alanları görmek asırlar önce yaşamış insanların nereler de ne şekilde yaşadıklarını bir nebze olsun görüp anlamaya çalışmaktı. Daha önce görüntülerini gördüğümüz Erdek sınırları içersin de bulunan Kirazlı manastırına doğru ilerlemeye başladık.

                  Not: fotoğrafları tam ekran görmek için üzerine çift tıklayın.

     Kirazlı Manastırı, Kapıdağ Yarımadasında Yukarıyapıcı ile Ballıpınar köyleri arasında bulunmaktadır.


      1895 yılında eski bir tapınağın üzerine inşa edildiği bilinmektedir,99 odalı görkemli bir yapı olan manastır 1922 yılında terk edilmiştir.
        Ulaşım normal araçlarla yapılması biraz zahmetli zira yollar epey bozuk,imkansız değil birinci fitezle ormanın güzelliklerini seyrederek ilerliyorsunuz,bu da iyi tarafı :) .
                             Offroad severler ve yüksek araçlara sahip olanlar için güzel bir parkur.

           Karşıdan bakıldığında hatta yanına gelindiğinde dahi pek fark edilmeyen manastır günümüzde tamamen harabeye dönmüş durumda.


                  Sadece yıkık duvarların kalmış olduğu bir yapı olmasına rağmen bizlere yapısı ile ilgili fikirler verebiliyor.






         Buraları gezip görünce,bir an kendimi belgeseller de gördüğüm Kamboçya ve Nepaldeki bulunan, ormanların kapladığı maymunların hüküm sürdüğü tapınaklar aklıma geldi ve buraları herkesin gelip görmesini tavsiye ederim.










      Manastırı ve bu bölgeyi ziyaret etmek isteyenlere tavsiyem bahar aylarında ziyaret etmeleridir.Yeşilin her tonunu açan çiçeklerle bir arada görmek doğanın yarattığı renk cünbüşüne şait olmak ayrı bir zevk.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mitilini gezimiz ( Mytilini, Lesvos )

Erdek Ormanlı şelalesi